ORTADOĞU NEWS – Bölgedeki son askeri hareketlilikle ilgili Rus basınına açıklamalarda bulunan Rusya-Suriye ortak gözlem noktası amiri Binbaşı Dmitriy Suntsov, "Rus askeri polis birliği, Haseke'deki ortak gözlem noktalarından birine geldi. Ana görevi, bölgedeki gerilimin azaltılmasına katkıda bulunmak. Birliklerimiz ateşkesi gözlemenin yanı sıra yerel halka da her türlü yardımı sağlıyor" dedi.
Sayıları yaklaşık 300 civarında olan takviye askeri polis birlikleri, Ayn İsa, Tel Tamer, Amuda ve diğer yerleşim birimlerindeki gözlem noktalarına konuşlandırılacak. Haseke'ye gönderilen takviye güçlerin daha iyi eğitim aldığı, Suriye'de çeşitli görevlerin yerine getirilmesi konusunda deneyim sahibi olduğu belirtiliyor.
Bölgeye Rus askeri kargo uçağıyla takviye silah, iletişim ve navigasyon cihazı, Rus askerlerin ihtiyaç duyduğu çeşitli ekipman da sevk edildi. Aralık sonunda Rus askerleri, Suriye ordusunun yasadışı silahlı grupların saldırılarına maruz kaldığı Ayn İsa'daki gözlem noktasına gitmişti. Bunun ardından silahlı grupların eylemlerinde azalma kaydedilmişti.